Toimivatko alumiinivanteet talvirenkaissa?

alumiinivanteet sopivat myös talvirenkaisiinAlumiinivanteet ovat todella suosittuja ja käytännöllisiä sekä kauniita myös talvirenkaissa. Talviolosuhteisiin ei kuitenkaan sovi mitkä tahansa renkaat, joten uusia vanteita hankittaessa talvikäyttö kannattaa pitää mielessä.

 

Talvirenkaissa alumiinivanteet toimivat ihan yhtä hyvin kuin kesärenkaissakin. Talvella alumiinivanteiden täytyy kuitenkin olla pulverimaalattu tai pulverilakattu, jolloin vanteet kestävät paremmin iskuja. Mikäli pulvemaalattuunkin pintaan tulee iskuja kivistä tai kolhuja katukiveyksistä, vanne on alttiina suolalle ja tiestä nouseville epäpuhtauksille.

 

Kiillotettuja, kiiltäväpintaisia alumiinivanteita ei voi käyttää talvella, sillä kiilloitetun vanteen pinta ei kestä suolavettä ja kemikaaleja.

 

Talvellakin käytettyjen alumiinivanteiden käyttöaika on varsin pitkä, sillä oikein hoidettuina ja pidettyinä ne kestävät helposti 5–10 vuotta.

 

Sporttivanteet ja renkaat eivät välttämättä ole talvella turvalliset

Sporttisemmat vanteet ja renkaat on mahdollista laittaa auton alle myös talvella, mutta kannattaa olla tietoinen turvallisuusriskistä jonka tällöin ottaa: tutkitusti leveämmät ja matalammat kumit pitävät talvikeleillä huonommin kuin vakiokoon renkaat. Kun vanteet ovat ylikokoiset ja leveät, on niihin väistämättä pakko asentaa vakiokokoa matalammat kumit, jolloin auton ajettavuus ja ohjattavuus talviolosuhteissa heikkenee.

 

Vannetukun ylläpitäjä Autotekin toimitusjohtaja Heikki Heiskanen kyllä vinkkaa, että kaikenlaisia renkaita ja vanteita saa myös Suomen talveen sopivia. Mikäli sporttirenkaat on pakko saada myös talvella alle, on esimerkiksi laadukkaissa skandinaavisissa kitkarenkaissa useita matalia ja leveitä vaihtoehtoja.

 

Suurempaan hintaan kannattaa kuitenkin varautua: ylikokoinen rengassarja vanteineen saattaa maksaa Heiskasen mukaan jopa kolminkertaisesti sen mitä vakiokokoiset renkaat ja vanteet.

Katso tästä vinkit vanteiden ostoon talveksi:Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun